dinsdag 11 juni 2013

Alle dagen van de week: DINSDAG

Dinsdag

Na de drukke start van de week op maandag,nu de dinsdag.

Van uit een van de huizen aan de Muurhuizen klinkt muziek. Het zijn klanken van leerlingen van de Muziekschool.Klassieke melodieen zweven door de eeuwen oude straat en begeleiden mij naar de hoek Mooierstraat/Scherbierstraat.
De Mooierstraat wordt al in 1405 genoemd maar de herkomst van de naam is onbekend.
Die van de Scherbierstraat is wel bekend: Eigenlijk scharrebier, dun bier van niet al te beste kwaliteit. Deze in oorsprong middeleeuwse straat herinnert aan de brouwnijverheid, die destijds in Amersfoort van grote betekenis was. Hier vind je in de straat het teken van Mars (Dinsdag).
Zo te horen heeft de muziek leerling ook heel wat in zijn of haar mars. Over een poosje is het hier gedaan met de muziek dan moet de muziekschool verhuizen naar het Eemplein. Geen muziekklanken meer in dit mooie gedeelte van Amersfoort. Misschien wordt het dan wel net zo stil als in het kinderwinkelcentrum "Drakennest" wat hier al enige tijd ligt maar nooit zo zal leven als nu het gebouw van de Muziekschool.
Het enige wat hier leeft is de pinautomaat waar soms lange rijen uitgaanspubliek geld uit de muur komen halen.
Hoewel er is een winkel die alles lijkt te overleven.
De Spellenwinckel
Scherbierstraat 4-6
3811 EA, Amersfoort


Hier vind je de mooiste spellen en puzzels. De winkel bestaat al vanaf 1998 en is een eldorado voor spelletjesfanaten. Zoek je een spel en weet je niet hoe het te spelen, alles wordt vakkundig uitgelegd en desnoods spelen ze het spel met je.
Ik loop door naar het einde van de Scherbierstraat, links de Langestraat in en dan rechts de Krankeledenstraat in waar woensdag al ligt te wachten. Morgen meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk