vrijdag 17 januari 2014

Ghostwriter

Vertwijfelt gooide hij weer een prop papier in de prullenbak. Het wilde maar niet lukken vandaag en hij moest nog minstens 3 artikelen opleveren. Was hij er maar nooit aan begonnen. Het leek zo mooi toen ze vroegen of hij voor de krant wilde schrijven. Maar ja later bleek dat al die stukken niet onder zijn eigen naam in de krant verschenen.  Nee, de beloofde doorbraak zat er zo niet in. De ene keer stond er Guido de W. onder zijn stuk. Dan weer Marjo H.  En laatst zomaar weer Joop de K.  En hij kreeg alleen maar opdrachtjes in z'n mail. Zo van graag een mooi stuk over olifanten, of doe deze keer maar iets over kunst. Toppunt was wel een kladje in z'n brievenbus, duidelijk afkomstig van Joop de K. (de wijnvlekken zaten er nog op) of hij even wat over een vernissage kon schrijven. Joop was zeker zelf te druk om al die borrels af te lopen en naar de Zumba uitvoering van z'n vrouw te kijken. En nu was ook z'n computer nog kapot gegaan en moest alles weer gewoon op een schrijfblok. Maar hij zou ze krijgen. Deze keer ging hij alle verhalen gewoon mixen, de lezers merkte daar toch niks van. Guido de W. liet hij de brug over de Eem ophalen. Marjo H. de openingen van de tentoonstellingen doen. Alleen wat moest Joop de K. dan doen. Dat kon nog wel eens een probleem worden. Eigenlijk kon hij de overal wel inpassen.
Eerst dat stuk voor Vincent B. maar eens afmaken dat koste altijd veel tijd. De braille brief moest eerst ontcijfert worden.
Gelukkig kon hij tegenwoordig zelf wat werk uitbesteden. Onder het mom van een schrijfcursus liet hij zelf ook al stukjes door andere schrijven. Die plaatste hij dan op dit Blog, zodat hij wat meer tijd had voor de opdrachten van de krant.

Morgen ging hij beginnen aan dat boek wat nog af moest.

Paperback writer, paperback writer. 
Dear Sir or Madam, will you read my book? 
It took me years to write, will you take a look? 
It's based on a novel by a man named Lear, 
And I need a job, 
So I want to be a paperback writer, 
Paperback writer. 


The Beatles – Paperback Writer

2 opmerkingen:

  1. Hoi Wim,
    Vind Vincent Bijlo bij vlagen briljant.Ook Jerry Goossens sla ik nooit over.
    Oh en Wim,Ik knoei nooit met drank!
    Groet,Joop

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joop,
      Dat van die drank geloof ik direct, en Vincent en Jerry zijn inderdaad geweldig.
      Bedankt voor je reactie,
      groet Wim

      Verwijderen

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk