vrijdag 27 december 2013

Nachtmerries van een wethouder

Voor de derde achtereenvolgende nacht werd hij badend in het zweet wakker, wat een verschrikkelijk nachtmerrie had hij weer gehad.  Twee nachten ervoor was het zomaar begonnen. Eerst maandag nacht die verschrikkelijk droom over die tunnel. Ineens stonden ze daar, z'n slaapkamer, huis en tuin stond vol met kabouters. Die schreeuwde en riepen allerlei lelijke dingen naar hem. Hun woordvoerder (kabouter Cor, zo als hij zich noemde) Dreigde het hele project in de soep te laten lopen. Meneer Duikelaar zei hij u krijgt spijt van die tunnel. U heeft ons onze hut afgenomen door u plan en wij gaan ervoor zorgen dat alles mislukt. Iedere nacht gaan wij met z'n allen u tunnel millimeter voor millimeter laten zakken, zodat deze bij iedere regenbui volloopt. Eens kijken of die verhuizers en andere vervoersbedrijven u dan nog wel zo aardig zullen vinden. U 4 minuten tijdwinst zetten wij om in 4 uur oponthoud, zodat de eigenaar van de Vlasakkers een automatenwand in de tunnel kan openen met kroketten en hapjes voor de vastgelopen automobilisten. Gillend had hij ze verjaagd en was trillend een glas water gaan drinken. Ze konden met z'n alle de pot op.
En toen dinsdagnacht, dat was helemaal erg geweest. In zijn tuin stonden alle dieren van het dierenpark. De twee belhamels van het park, dat kleine olifantje en die kleine chimp sloopte alles wat los en vastzat. Die kleine chimp zag zelfs kans zijn geliefde VVD pyjama kapot te scheuren, zodat de hyena's zaten te hikken van de lach over zijn witte billen. Overal hoorde hij sissende geluiden van de kolonie kakkerlakken die mee waren gekomen. Hun woordvoerder eiste een betere oplossing zowel voor de dieren zelf als ook voor de bezoekers. Volgens hun zou hij van z'n voetstuk duikelen als hij alles zou doorzetten.
En dan afgelopen nacht, al zijn medestanders eiste nog meer verbetering. De tijdwinst was eigenlijk te weinig, ze wilde nog meer. De weg moest doorgetrokken worden, dwars door de polder direct naar afslag Eemnes. Dan konden ze zo direct door naar Amsterdam en de polder. Amersfoort moest op de kaart gezet worden. Niks geen golfbaan in Hoogland, gewoon lekker door jakkeren.
Zelfs zij die hij zo vurig had verdedigd in de raad lieten hem nu vallen.

Maar hij zou niet zwichten. Nee hij ging ook de Kersenbaan nog dubbel zo breed maken en dat van die Westelijke rondweg doortrekken was eigenlijk zo gek nog niet.

Nazareth
"Desolation Road"


No one to turn to
Losing my best friend
My name is just bad news
And my account's in the red

I'm in need of understandin'
I'm landin' in desolation road

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk