dinsdag 3 maart 2009

Amersfoort 750



Deze maand om precies te zijn op 21 maart is het 750 jaar geleden dat Amersfoort stadsrechten kreeg.
Reden voor een groot feest van, voor en door de stad. Op 21 maart is het openingsfeest. Het feestjaar barst dan los met een theatraal en muzikaal spektakel op het plein bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Het feest gaat om 19:30 uur van start.
Omdat de toren symbool staat voor de rijke historie van Amersfoort is deze plek uitgekozen om de festiviteiten te starten.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd door de hele stad en op verschillende dagen.

Een van de bijzonder leuke initiatieven is "Sofie aan Tafel".

Sofie aan tafel is een sympathiek en intiem initiatief. Inwoners verspreid over de stad nodigen elkaar uit om samen te eten. Het gaat om mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. Mensen van het schoolplein, de kerk, de sportclub of uit de buurt. Bij het project Sofie aan tafel gaat het niet om culinaire hoogstandjes, maar om het contact tussen mensen. Door samen te eten leer je de mensen in de omgeving beter kennen en voel je je meer verbonden.

Ook bijzonder is de "Marathon Amersfoort"

Marathon Amersfoort is een groot en laagdrempelig sportevenement op zondag 14 juni. Met onderdelen voor professionele atleten én onderdelen waar alle inwoners van Amersfoort aan mee kunnen doen. Er is niet gekozen voor een snel parcours, maar voor een route die praktisch alle delen van de jarige stad aandoet. Renners komen door gebouwen en langs locaties die normaal niet voor runners toegankelijk zijn. Het voert langs bijzondere locaties in en rondom Amersfoort. Zo loopt de route bijvoorbeeld dwars door DierenPark Amersfoort en over het Defensieterrein en door het station van Amersfoort

Voor diverse evenementen worden nog vrijwilligers gezocht, de vacatures hiervoor zijn te vinden op de website van "Ravelijn"

Voor alle evenementen zie de website van "Amersfoort750"




Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk