donderdag 14 augustus 2008

BiLBoBaSSo " A Fuego Lento"



> zaterdag 16 augustus 2008 [22u00] Wagenwerkplaats, Soesterweg 244


Er was eens... een man en een vrouw. Uit hun ontmoeting ontspruit een vonk die opgloeit tot een vurige relatie. Maar dat gaat zomaar niet: een liefdesgeschiedenis van kwaliteit vereist dezelfde zorgvuldige voorbereiding als de bereiding van een delicaat gerecht: kies de juiste ingrediënten, vergis je niet in de pan en laat het vuurtje harmonieus knetteren. Alleen dan kan passie werkelijk bloeien.

De accordeon is in handen van Delphine Dartus. Op de contrabas speelt Hervé Perrin. Instrumentale scènes wisselen de spelers af met dans. De Argentijnse traditie inspireerde het tweetal tot dit spektakel over Liefde, Tango en Vuur, waarbij ze zowel geliefden als pyromanen zijn. Contrabas en accordeon vervlechten zich over het terrein en stoten elkaar weer af, terwijl prachtige vuur-sculpturen ontvlammen op onverwachte momenten.

BiLBoBaSSo laat zien dat theatermakers met vuur niet alleen spektakel kunt vertonen, maar ook poëzie, tederheid en zelfs jaloezie. Theater Terras dankt de Wagenwerkplaats voor de steun aan deze bijzondere voorstelling.


Meer informatie:
http://bilbobasso.free.fr


Op 16 oktober dingt de Veerensmederij op de Wagenwerkplaats mee naar de prijs van 1 miljoen van de Monumentenwedsstrijd van de BankGiro Loterij. Het gebouw dateert uit 1908 en is ontworpen door de bekende architect Margadant. In 2000 zijn de ovens van de Veerensmederij gedoofd. Het pand is daarna in verval geraakt. Na de restauratie gaat de Veerensmederij Xynix Opera huisvesten. Xynix wordt hiermee het eerste jeugdoperahuis van Nederland. Restauratie is keihard nodig. Zie www.wagenwerkplaats.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk