vrijdag 30 mei 2008

Winnaar ontwerpwedstrijd Wagenwerkplaats bekend




Ontwerper Muhittin Göktas uit Amersfoort is de winnaar van de logowedstrijd van de wagenwerkplaats. De winnaar nam de prijs, een treinretour Parijs voor twee personen, vanmiddag in ontvangst van Peter Korpershoek van NS, de eigenaar van het terrein. Met het ontwerp krijgt de Wagenwerkplaats een eigen gezicht, dat past bij het gebied. ,,Met ogenschijnlijk eenvoudige vormen heeft de ontwerper de essentie van de Wagenwerkplaats weten te vatten", aldus het juryrapport.

NS Poort, eigenaar van het NS-terrein, de gemeente Amersfoort en het burgerinitiatief Wagenwerkplaats hebben de wedstrijd uitgeschreven. In totaal heeft de jury 23 inzendingen ontvangen. Inzenders waren zowel bedrijven (vormgevings- en reclamebureaus) als zelfstandig ondernemers (kunstenaars, vormgevers).
De jury, die bestond uit vertegenwoordigers van de drie betrokken partijen, was over het algemeen onder de indruk van de aangeleverde voorstellen. Uit de meeste ontwerpen bleek dat er veel zorg en tijd aan was besteed. Duidelijk was dat de inzenders zich serieus hadden verdiept in de opdracht en nadrukkelijk rekening hadden gehouden met de vraag, een origineel ontwerp dat aansluit bij de identiteit van het gebied en goed in de praktijk is toe te passen.
De jury roemt de inzending van Muhittin Göktas als 'een krachtig ontwerp waarin zowel de vorm van de daken als de kleuren van de deuren van de loodsen (geel en zwart) op een originele en slimme manier zijn verwerkt. De vorm suggereert beweging, voortgang en een doorlopende bedrijvigheid, en sluit daarmee helemaal aan bij de dynamiek van de ontwikkelingen op de Wagenwerkplaats'.
Een belangrijk criterium was ook de praktische toepasbaarheid. Het ontwerp is compact, met zwart en geel als belangrijkste kleuren, maar zeer herkenbaar toe te passen op zowel drukwerk, beeldschermtoepassingen als textiel, bebording etc. Ook in zwart-wit behoudt het logo zijn kracht.

,,Met ogenschijnlijk eenvoudige vormen heeft de ontwerper de essentie van het gebied weten te vatten. Het is compact, wordt gemakkelijk opgenomen en beklijft snel. Dit zal zorgen voor een goede en snelle herkenbaarheid als logo voor het Wagenwerkplaats-terrein", zo concludeert de jury.

bron: De Stad Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk