zaterdag 3 mei 2008

‘Market of Dreams’ op zaterdag 31 mei



Wagenwerkplaats bruist week van activiteiten


De Week van de Wagenwerkplaats van donderdag 29 mei tot en met maandag 2 juni is het eerste staaltje van de beoogde samenwerking van het Burgerinitiatief met de gemeente Amersfoort en de eigenaar van het spoorwegemplacement, NS Poort. Aan het programma van de week wordt nog hard gewerkt, maar de contouren beginnen zich af te tekenen. Tijdens de week bruist het van activiteiten op de Wagenwerkplaats. Doel is te laten zien en ervaren wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op dit historische en prachtige NS Emplacement.

De Week van de Wagenwerkplaats start op donderdag 29 mei met de startmanifestatie van de Werkgroep Groene Ruimte. Hoogtepunt is de opening van de proefroute van Het Groene Spoor. Dit moet een avontuurlijke route worden, verweven in de groene ruimtes van de Wagenwerkplaats. Het Groene Spoor vormt straks een verbinding tussen het buitengebied, de dierentuin, NS en het Eemcentrum.

Talkshow en logowedstrijd
Op vrijdag 30 mei in de namiddag staat in de spiegeltent een talkshow op het programma. Tijdens deze show wordt een samenvatting en terugkoppeling gegeven van de drie discussieavonden over de Visie en het Masterplan van de Wagenwerkplaats. De gespreksleiders zullen op een serieuze, maar ludieke manier in gesprek gaan met een aantal sleutelfiguren.
Aan het eind van de talkshow wordt de winnaar bekend gemaakt van de logowedstrijd (meedoen kan tot 16 mei!) en wordt natuurlijk het winnende logo van de Wagenwerkplaats gepresenteerd. De vrijdag wordt afgesloten met een feest in de spiegeltent, dat om 20.30 uur begint en tot 24.00 uur duurt.

Market of Dreams
Zaterdag 31 mei start om 12.00 uur de ‘Market of Dreams’ voor jong en oud. Tot 20.00 uur kan iedereen die zich betrokken voelt bij de toekomstplannen van Wagenwerkplaats aan deze markt meedoen en de markt bezoeken. Een voorwaarde voor deelnemers is dat de activiteit of presentatie moet passen binnen de visie van de Wagenwerkplaats. Orkesten, verenigingen, culturele instellingen en bedrijfjes, (amateur)kunstenaars, ambachtslieden, organisaties van mobiel en industrieel erfgoed enzovoorts, kunnen zich tijdens de culturele uitmarkt presenteren aan het publiek. Daar kunnen natuurlijk ook optredens deel van uit maken!
Parallel aan de markt geeft het jubilerende theaterkoor Voice Box in de Rijtuigenloods twee uitvoeringen om 14.00 en 19.30 uur. Tijdens de uitmarkt zijn er kinderattracties en diverse workshops. Wie aan de markt mee wil doen kan gratis een kraam reserveren bij de organisatie. Die is per e-mail bereikbaar: info@siesta-amersfoort.nl. ‘s –Avonds is er vanaf 22.30 uur een eindfeest. Voor meer informatie zie www.wagenwerkplaats.nl c.q. www.voicebox.nl

Open huis
Zondag 1 juni houden de bedrijven die op de Wagenwerkplaats actief zijn open huis en zijn er ook zoveel mogelijk gebouwen open voor publiek. Bezoekers zijn welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. Er zijn excursies over het terrein, en evenals zaterdag rijdt er een treintje en kan de route van het Groene Spoor gelopen worden. In de spiegeltent worden muziekuitvoeringen gegeven

Architectuurcafé
‘Vraagstuk of stedenbouwkundige uitdaging?’ is de titel van het architectuurcafé waarmee de Week van de Wagenwerkplaats maandag 2 juni wordt afgesloten. Dit café wordt geleid door architectuurjournalist Jaap Huisman. Aandacht is er voor de vraag hoe om te gaan met 25 hectare stedelijke ruimte die vrijkomt voor ontwikkeling, met behoud voor het aanwezige industriële erfgoed. Diverse sprekers zullen hun visie en ervaring geven, waarna er ruimte is voor discussie. Medewerking wordt verleend door NS buro Must voor Stedenbouw, Max van Aerschot (architect en deskundige op het gebied van stedelijke revitalisatie) en Han van Zwieten, architect en pionier in het gebied. Het architectuurcafé begint om 20.00 uur in de spiegeltent. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur.

voor meer informatie over dit persbericht kan contact opgenomen worden met Joke Sickmann, tel: 033-4611474 of
e-mail: info@siesta-amersfoort.nl en Willem Borra, tel. 06-22397683

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk