dinsdag 18 maart 2008

Groene Spoor (2)




Vandaag stond in het AD een stukje over het "Groene Spoor". Ik had hier al eens wat over geschreven op mijn Weblog, daarom nog maar eens wat aandacht voor dit initiatief.
Globaal komt het er op neer dat er een groen lint van natuurspeeltuinen, wandelpaden en spoortuinen zou moeten komen tussen het nieuw te bouwen gebied Eemplein en de Bokkeduinen.

SPOORTUINEN



Bij een spoorwegmonument hoort spoorwegnatuur.De sporen bij de wagenwerkplaats bieden de mogelijkheid om de grote diversiteit van de spoorwegnatuur te tonen. De spoorbermen vormen een groen lint dat verschillende groene plekken in en om Amersfoort verbindt. De natuurspeelplaats en de spoortuinen/-bermen versterken elkaar. Klaproos, Absintalsem, Echte kamille, teunisbloem, stalkaars, bezemkruiskruid, duizendguldenkruid, Koningskaars geven de wagenwerkplaats een kleurrijk accent.





NATUURSPELEN
Lekker spelen in de natuur. In bomen klimmen, hutten, kliederen met water. Er zijn steeds minder plekken waar dat kan. Het terrein bij de wagenwerkplaats is bij uitstek een van de plekken waar kinderen zich wel zouden kunnen uitleven en waar ze spelenderwijs de geheimen van de natuur kunnen ontdekken. Spelen in de natuur is niet
alleen leuk, het is ook gezond. Naast de broodnodige beweging (tegengaan overgewicht) doen kinderen bij het spelen in de natuur de nodige sociale vaardigheden op. De praktijk leert dat kinderen in speelbossen of natuurspeelplaatsen zelden
of nooit ruzie maken.Voor het gebied rond de wagenwerkplaats kan worden gedacht aan een open terrein met op enkele plaatsen heuvels en bosjes.

Het is te hopen dat e.e.a. op korte termijn gerealiseerd kan worden.


foto's en info uit vlekkenplan "Groene Spoor" . Meer informatie :

Magda Bannink
(033) 462 24 90
(06) 24 42 18 93
magda.bannink@casema.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk