dinsdag 25 augustus 2009

ENECO tour Amersfoort

Vandaag leek Amersfoort wel een echte vestingstad. Alle toegangswegen naar en rond het centrum waren afgesloten voor de laatste etappe van de ENECO tour. In Amersfoort werd in het kader van het 750 jarig bestaan van de stad de afsluitende tijdrit gehouden.
Helaas begon de dag al met regen wat het parcours op sommige stukken behoorlijk glad maakte.
Vooral onder aan de Genestetlaan was erg gevaarlijk, vooraf vielen daar al een paar renners. Gelukkig viel de schade mee. Later werd het droog en konden de renners starten op een redelijk opgedroogde weg. Overal was het gezellig druk, vooral op de Stadring en bovenaan bij de Stichtserotonde stonden veel mensen. Wel waren er veel winkels gesloten omdat deze onbereikbaar waren voor de klanten. Ook een 4tal basisscholen waren vandaag dicht. Later werden de toprenners toch nog geplaagd door regen wat hier en daar de tijden behoorlijk beinvloede. Winnaar werd uit eindelijk de Noor: Edvald Boasson Hagen, voor Chavanel en de Nederlander Langeveld.
Al met al een evenement wat Amersfoort weer behoorlijk in beeld heeft gebracht.


©Wim Lagendijk



1 opmerking:

  1. Leuke foto's.Moest helaas wat zaken afwikkelen die dag anders had ik wellicht ter plaatse komen kijken. Nu een stuk achter de buis gezien.

    Helaas jou gemist met het grote spandoek "Amersfoort groet Delft - Etten- Leur"

    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk