dinsdag 3 februari 2009

DinoWeek In Dierenpark Amersfoort



De voorjaarsvakantie staat helemaal in het teken van de dinosauriërs.
Van 14 tot en met 22 februari zijn er elke dag speciale dino-activiteiten. Op zaterdag 14 februari is het park bovendien extra lang open; de deuren sluiten dan pas om 21.00 uur.

Speuren en kleuren
Tijdens de DinoWeek krijgen alle kinderen bij de kassa een gratis dino-speurtocht. Wie de speurtocht volledig heeft ingevuld, kan hem in de brievenbus bij de uitgang van het DinoBos stoppen. Na de DinoWeek verloten we onder de deelnemers drie mooie prijzen. In de restaurants liggen ook nog dino-kleurplaten die je ter plekke kunt kleuren of mee naar huis kunt nemen.

Van alles te doen en beleven
Er is de hele week van alles te doen. Bij restaurant De Olifant is een dino-springkussen waar je al je springkunsten op kunt vertonen. Daarnaast kun je je laten schminken als dino en meerdere keren per dag kijken naar de theatervoorstelling 'Komt een dino tot leven'. In het DinoBos zijn elke dag Verhalenvertellers die je alles kunnen vertellen over onze reuzen uit de oertijd.

Kom verkleed!
Voor kinderen die tijdens de DinoWeek verkleed komen als dinosaurus wacht bij de kassa een leuke verrassing. Trek de verkleedkeren maar uit de verkleeddoos en probeer er zo dino-mogelijk uit te zien. Naast de 70 dinosauriërs uit het DinoBos hopen we deze week nog veel meer dino's tegen te komen in het park.

Wie zoekt die vindt
Houd tijdens je bezoek je ogen goed open. Elke dag liggen er op verschillende plekken in het park dino-skeletjes van Johntoy verstopt. En wie zo'n skeletje vindt, die mag het houden! De skeletjes zijn gewoon vanaf de wandelpaden te vinden. Je hoeft er dus niet voor door de greppels te lopen of over hekwerken te klimmen.

Extra: avondopenstelling op zaterdag 14 februari


Tijdens Valentijnsdag is DierenPark Amersfoort extra lang geopend; het park sluit dan pas om 21.00 uur. De ruim 200 gekleurde spots en diverse vuurkorven en fakkels geven het park en ook het DinoBos een bijzondere en romatische sfeer. Een perfect uitje voor Valentijnsdag dus!

Veel dieren blijven deze avond langer op. Zo zijn onder meer de neushoorns te zien in hun nachtverblijf en kun je zien hoe de chimpansees hun nestjes voor de nacht klaarmaken in de hangmatjes. De giraffen kun je neus aan neus bekijken in hun stallen en als je even de tijd neemt, kun je ook de nachtdieren in De Nacht ontdekken. Tijdens deze avondopenstelling zijn er extra voorstellingen in het theater. Ook kun je luisteren naar de verhalenvertellers in het DinoBos.

1 opmerking:

  1. Een boeiend column vastleggen over wilde dieren kleurplaten is zeker niet zo een fluitje van een cent echter het moet gezegd worden dat het je goed is gelukt, heel goed!
    my webpage - Melissa van de Velde @ www.kleurplatenhuis.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk