zaterdag 10 januari 2009

Game-battle Amersfoort - Delft


Laat Amersfoort Delft een blauwtje lopen?

Vind jij het een uitdaging om (digitale) puzzels en raadsels snel en slim op te lossen? Doe dan mee met de Game-in Brain Battle, versla je tegenstander en win een Nintendo DS Lite!

Bibliotheken Eemland zoekt brain-gamers voor een online game battle op donderdag 15 januari en sports-gamers voor een tweede game battle op dinsdag 10 februari.
In samenwerking met TU Delft / DOK Delft vinden er speciale game-in's en battle's plaats in de centrale bibliotheken van Amersfoort en DOK Delft.

Testen

Op 15 januari vanaf vijf uur kan iedereen zijn kennis testen op 6 Playstations 3 (buzz-game), 4 Nintendo DS's (dr. Kawasaki braintraining), 4 Nintendo WII's (meer braintraining) en 6 PC's (verschillende brain- en puzzelgames).

Wie mee doet aan de 'echte' competitie betaalt 2,00 euro en maakt kans op mooie prijzen
  • voor alle ronde winnaars een "goodiebag" met daarin een gameprijs
  • voor de lokatie winnaar een NDS Lite met Braintraining t.w.v. 200,-
  • De Online Battle-stadswinnaar krijgt uiteindelijk de gouden Ugame-ULearn Brain-Gamer 2009 Award (en eeuwige roem uiteraard)


De battle

Om 21.00 uur is de lokale finale tussen de beste Amersfoortse braingamers. Om 21.15 uur start, na de nodige training en het gamen tegen Amersfoortse teams, de PSP-Online Battle tegen de Delftse Gamers.
Om 21.30 uur wordt bekend wie de beste Online Brain-Gamer is.
Vitame G

Games maken een steeds groter deel uit van het dagelijks leven. Als tijdverdrijf verstoten zij inmiddels televisiekijken van de eerste plaats. En dat is niet voor niets, want gamen biedt veel uitdaging.
Het beeld van een eenzame nerd achter de computer is allang achterhaald. De doelgroep voor games en gamen is immens. Gamers zijn gemiddeld geen 16,maar 27 jaar en 99% van de twintigers speelt games. Zowel mannen als vrouwen, hoog opgeleiden en jongeren wagen zich aan gamen. Tijdens het spelen worden belangrijke sociale en praktische vaardigheden ontwikkeld
en gamers zijn echte netwerkers; groepen komen met elkaar in contact die normaal gesproken geen contact met elkaar hebben. Rondom games ontstaan spontaan communities; jongeren, ongeacht etniciteit, zoeken elkaar op via internet om te discussiëren over games en wedstrijden met en tegen elkaar te spelen. Ook voor mensen die geen sport kunnen of willen beoefenen bieden games de kans om toch "actief" bezig te zijn met vrienden of familie. Het is niet alleen fun, het is ook (spelend)leren!

Bij de sports battle op 10 februari wordt Pro-evolution Soccer 2009 en NBA-live gespeeld.

Locatie:

Centrale Bibliotheek
Zonnehof 12, Amersfoort


www.debeep.nl
www.ugame-ulearn.com

gegevens ook te vinden op:http://www.bibliotheekamersfoort.nl/ onder aktiviteiten.

Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk