vrijdag 14 november 2008

Sinterklaasfeest in DierenPark Amersfoort

foto:DPA

Speciaal bezoek van Sint en zijn pieten
 Sinterklaas is weer bijna in het land. Op zondag 23 november maakt de goedheiligman samen met zijn pieten ook een bezoek aan DierenPark  Amersfoort. Hij rijdt door het park op zijn Sintmobiel om zoveel mogelijk handjes te schudden, de kinderen kunnen samen met de danspieten een dansje doen en de strooipiet vult hun handjes met pepernoten. Dit onder begeleiding van de Pietenband die de leukste sinterklaasliedjes speelt. Verder kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht.  
 
Dans en zing
Om 11.00 uur arriveren de eerste pieten. Sinterklaas rijdt tussen 11.30 en 15.00 uur door het park op zijn Sintmobiel in de hoop zoveel mogelijk kindjes te zien. Kinderen kunnen met een piet liedjes zingen en een dansje doen in het Knuffelpleintheater of in de Arena. Naast deze muziekpieten zijn er ook de strooipieten die er onder andere voor zorgen dat de kinderhandjes gevuld zijn met pepernoten. 
 
Pietenband
De Pietenband en muziekpieten spelen alle bekende sinterklaasliedjes van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaas kapoentje’. Favoriete liedjes kunnen op aanvraag van de kinderen gespeeld worden. 
 
Speurtocht
Voor deze speciale dag krijgen de kinderen bij de ingang een gratis speurtocht. De DierenParkpieten hebben pakjes in het park verstopt met aanwijzingen erop om de kinderen te helpen tijdens het speuren. De speurtocht begint om 11.30 uur en om 15.15 uur is de prijsuitreiking op het Knuffelplein, bij het terras van Restaurant de Boerderij. 
 
Uitzwaaien van Sint en zijn pieten
Om 16.00 uur zwaaien alle gasten de Sint en zijn pieten weer uit in een grote optocht van het Knuffelplein naar de uitgang. 

persbericht Dierenpark Amersfoort

Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk