dinsdag 21 oktober 2008

Dagje Haaren en omgeving

Afgelopen zondag waren we een dagje naar Brabant. Tijdens onze fietsvakantie in Oostenrijk hebben we een aantal mensen ontmoet waar we samen alle routes mee gefietst hebben. Na afloop meteen een afspraak gemaakt om elkaar nog eens te ontmoeten en foto's uit te wisselen.
Zondag waren we daarom al vroeg afgereisd naar Haaren in Noord Brabant. Eerst met de fiets naar het station in Amersfoort en daarna met fiets en al in de trein naar Utrecht. De dag begon meteen al goed met 20 minuten vertraging. Gelukkig konden we in Utrecht nog een extra trein pakken naar Eindhoven en was de vertraging weer aardig ingelopen. Van Eindhoven met de trein naar Oisterwijk ging goed, zodat we van Oisterwijk naar Haaren rustig konden fietsen. Precies op de afgesproken tijd (half 11) kwamen we in Haaren aan. We waren te gast bij Fons Paijmans en zijn vrouw Toos. Gezellige mensen. Fons heeft een eigen slagerij en Toos regelt alles in de winkel. Eigenlijk is het een winkeltje, een erg oude en authentieke inrichting met veel marmer, maar daarom niet minder fraai. Aan de wand alle oorkondes en diploma's die zowel Fons als Toos hebben gewonnen met de recepten, vleeswaren en salades. Fons maakt alles zelf, bakbloedworst, berliner, gekookte en gerookte ham en nog vele andere lekkere dingen.
Wij werden dan ook onthaalt op eigen gemaakte worstenbroodjes bij de koffie.
Inmiddels waren ook Ad en Ina en Tonny en Jan aangekomen, ook mensen die we tijdens de vakantie ontmoet hebben.
Daarna nam Fons ons mee op een fietstocht door de mooie omgeving van Haaren. Gelukkig was het een hele mooie dag, zonnetje en beetje wind. Onderweg nog even gestopt bij de Maria Kapel
in Esch




Na afloop heerlijke eigen gemaakte groentesoep gegeten met broodjes met gerookte ham uit eigen slagerij. Meteen maar weer afspraken gemaakt voor volgend jaar, vermoedelijk in Amersfoort met bezoek aan het Dierenpark.
Daarna weer op de fiets naar het station in Oisterwijk en op de trein gestapt. Gelukkig verliep de terugreis ditmaal zonder problemen.


Mocht u ooit nog eens in de buurt van Haaren komen, bezoek dan zeker even de winkel van Fons en Toos Paijmans en vergeet vooral niet 1 van hun eigen gemaakte specialiteiten te kopen.
 Het adres is Kerkstraat 57 in Haaren.



Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor u reactie,

Wim Lagendijk